پیشرفت و تکامل طراحی داخلی
با گذر زمان برخی از دیزاینر های داخلی شروع به طراح ریزی ها با مبلمان، رنگ ها و پارچه های مختلف کردند و در زمینه های متفاوتی شروع به فعالیت کردند.
طراحی داخلی نشان دهنده چیدمان، آثار هنری، مبلمان و عناصر دیگر است که در کنار هم باعث شده اند احساس همه جانبه ای بوجود آورند. سبک های آن ممکن است بر اساس کشور ها متفاوت باشند، برای مثال سبک آمریکایی یا اسپانیایی یا اینکه بر اساس دهه های مختلف باشند به عنوان مثال دهه ۵۰ میلادی.
طراحی ها دارای استاندارد هایی هستند که در کشور های مختلف حتی ادارات محلی برای این منظور به وجود آمده اند.
طراحان هم باید از زندگی غارنشین ها در گذشته های دور برای استفاده از شکل ها درس بگیرند هم باید درمورد سبک های مختلف طراحی در طول تاریخ استفاده کنند.
علاوه بر آن، درخواست های امروزی را هم باید در نظر داشته باشند تا بتوانند در این صنعت موفق شوند و از اطراف خود بهتر الهام بگیرند.
انتخاب های طراحان و دکوراتور ها
طراحان و دکوراتور های داخلی باید موارد زیر را در انتخاب عناصر طراحی خودشان در نظر بگیرند:
- آثار هنری: تابلو ها، مجسمه ها و غیره.
- پارچه و بافت استفاده شده در مبلمان
- انتخاب سبک مناسب طراحی
- رنگ های بکار رفته در محیط
- فرش ها و قالی های بکار برده شده
- مبلمان
- وسایل روشنایی و نور
- وسایل زینتی
تفاوت میان دکوراتور داخلی و طراح داخلی
واژه دکوراتو داخلی اوایل قرن ۲۰ میلادی بوجود آمده است. به کسانی میگویند که در چیدمان داخلی در سبک های گوناگون تخصصی دارند. تمرکز این افراد بر جلوه های زینتی و متجرک مانند مبلمان، رنگ ها و قاب سازی ها است.
طراح داخلی کسی است که مسئولیت طراحی فضا های داخلی که میتواند تنظیم فاصله های طرح های اولیه در یک ساحتمان و همچنین پروژه هایی که از لحاظ فنی مانند آکوستیک، نور و دما ، باشد.
۱. گرفتن پروژه از کارفرما
این مرحله باید تمام اطلاعات مورد نظر را در مورد خواسته های کارفرما جمع آوری کرد و به ترتیب آنهارا اولویت بندی کرد. از مهمترین آنها سبک دکوراسیون خواسته شده است.
یکی از روش هایی که سلیقه کارفرما را بفهمیم این است که از او درخواست کنیم نمونه کار هایی که دوست دارد را به ما نشان دهد. و متقابلا میتوانید عکس هایی که مد نظرتان است و میدانید که به سلیقه کارفرما نزدیک است را به او نشان دهید تا او یکی را انتخاب کند
۲. جمع آوری اطلاعات فنی در موره پروژه
در این مرحله باید با ذهن آزاد و باز شروع به طراحی کنید. اگر در این مرحله به فکر جزئیات فنی پروژه باشید مغز شما به اصطلاح قفل میشود. در آخر با تغییر های داده شده جزئیات هم درست میشود به این شیوه معماری، کل به جز گفته میشود.
۳. تجسم سازی پروژه در ذهن و تمرکز کردن روی آن
تا این مرحله طراح روی پروژه خود تلاشی چندانی نمیکند بلکه اطلاعات لازم را جمع آوری میکند و از این جا به بعد باید تمرکز روی پروژه را در دستور کار خود قرار دهد و طرح را در ذهن خود ایجاد نماید.
۴. پیاده کردن طرح با دست
در این مرحله طراح باید طرحی که در ذهن خود ایجاد کرده را با کمترین جزئیات روی کاغذ پیاده کند. باید از هر وسیله با ابزاری که باعث بهم ریختن تمرکز خود شود دوری کند. نکته مهم دیگر این است که اگر طراح طرحی به نظرش رسید همان لحظه آن را پیاده کند بدلیل اینکه ممکن است دیگر آن طرح را بیاد نیاورد.
۵. وارد کردن طرح دو بعدی پروژه در نرم افزار
در مرحله ۵ طراح باید طرح را تمام جزئیات و ریزه کاری ها به طور دقیق و به کمک اصول نقشه کشی بصورت دو بعدی در نرم افزار پیاده سازی کند که از معروف ترین نرم افزار ها در این زمینه میتوان اتوکد را نام برد.
۶. سه بعدی سازی پروژه و ارائه به کارفرما
در این مرحله طراح باید طرح خود را بصورت سه بعدی پیاده سازی کند و از رنگ ها، نور، بافت ها، لوازم جانبی و … به زیباسازی طرح خود بپردازد. هدف در این مرحله کسب رضایت کارفرما است. نرم افزار های زیادی در این زمینه کاربرد دارند.
برای مثال نرم افزار تریدی مکس بیشترین استفاده را در این زمینه دارد زیرا بسیار طبیعی تر از دیگر نرم افزار هاست.
۷. ارائه نقشه
این مرحله، مرحله ی تکثیر نقشه ها است و در اختیار کارفرما قرار میگیرد. اگر نقشه نیاز به ادیت داشت طراح موظف است کارفرما را راضی کند.
در آخر طراح باید هر روز نمونه کار ها را ببیند و تجربه خود را در این زمینه افزایش دهد و همیشه خود را بروز نگاه دارد.