تیک ویلا

مسجد شیخ لطف الله

گردشگری

۲۶ شهریور ۱۴۰۱ 214 بازدید
تیک ویلا
مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله از آن دسته از مساجد است که دارای تزیینات زیبا و معماری بسیار زیبا، جذاب و شکفت انگیز است. مکانی بسیار دیدنی در میدان نقش جهان اصفهان، شما میتوانید هنگام دیدن این مکان تاریخی و دیدنی از جذبه های گردشگری دیگری چون عمارت عالی قاپو و سردر قیصریه و همچنین مسجد امام دیدن کنید.

این مسجد به دست محمدرضا اصفهانی بنا شده است و در آن از هنر های بسیار وزین کاشی کاری و معماری استفاده شده است.

این مسجد دارای گنبدی نخودی رنگ میباشد و همینطور دارای رنگ های زیبا میباشد که محبوبیت این مسجد را بین گردشگران خارجی و داخلی بالا برده است. باید این مسجد را از نزدیک بازدید کرد تا درک درستی از زیبایی های آن بدست آورد.

معرفی مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران وارد شد. کاشی کاری ها و تزئینات و معماری های این مسجد هنر دوره صفویه را به نمایش میکشد. این سازه با شکوه روبروی عمارت عالی قاپو، ضلع شرقی میدان نقش جهان قرار دارد.

معماری اصفهانی این بنا توسط استاد محمدرضا اصفهانی که از مشهورترین معماران دوره صفویه بوده است، اجرا شده است.

این مسجد با دیگر مساجد ایران متفاوت است – مناره ندارد و در آن از حیاط چهار ایوانی وجود ندارد و این مورد منحصر بفرد بودن این مسجد را صحه گذاری میکند. در نقشه این مسجد هیچ نقطه ضعفی دیده نمیشود و بسیار ماهرانه و حرفه ای طراحی شده است.

اکثر مسجد های اصفهان از ویژگی انعکاس هفت بار صدا برخوردارند که این مورد در مسجد شیخ لطف الله هم دیده میشود. خطاطی های داخل مسجد توسط دو خطاط دوره شاه عباس – یک خطاط گمنام و دیگری علیرضا عباسی – انجام شده اند که زیبایی این بنا را دو چندان میکنند.

چرا مسجد شیخ لطف الله تا این اندازه منحصر بفرد است؟

یکی از دلایل اصلی منحصر بفرد بودن این مسجد ویژگی های آن میباشد. در آن هیچ مناره ای دیده نمیشود. در آن زمان یکی از اصلی ترین نشانه های مساجد، داشتن مناره بوده. دلیل این موضوع این بوده است که مسجد شیخ لطف الله در آن زمان محل عبادت درباریان بوده و در آن مناره ای ساخته نشده تا مردم به آنجا نروند.

نبودن شبستان یکی دیگر از شگفتی های آن است که برای ورود به آن باید حتما پله ها را طی کنید.

معماری مسجد شیخ لطف الله

یکی از بینظیر ترین معماری های دنیا را داراست سازنده این مسجد – پسر حسین بنا اصفهانی – یکی از مشهورترین معماران آن دوره بوده است. استفاده از نور طبیعی در ساخت و ترکیب رنگ ها بهمراه نقوش،‌ هماهنگی بسیار زیبایی را بوجود آورده است.

میتوان گند این مسجد را زیباترین بخش آن دانست. در آن از معماری ایرانی بهره وری شده است. کاشی کاری های معرق در خارج و داخل این گنبد زیبای آن را چند برابر کرده است و یکی دیگر از شگفتی های این گنبد تغییر رنگ آن در زمان های متفاوت روز است به نحوی که صبح ها به رنگ خاکی و در حوالی ظهر مایل به صورتی و در غروب ها خاکستری رنگ میشود و دارای ۳۲ متر ارتفاع از زمین میباشد.

شیخ لطف الله کیست؟

این فرد از بزرگترین علمای شیعه که در منطقه جبل عامل در لبنان سکونت داشت. او با دعوت شاه عباس برای سکونت به ایران آمد.

او در ابتدا برای تحصیل نزد ملاعبدالله شوشتری به مشهد رفت. بعد به قزوین رفت تا در آنجا تدریس کند. شاه عباس صفوی علاقه زیادی به وی داشت و به همین دلیل برای گرامی داشت او دستور ساخت مسجد شیخ لطف الله را داد تا جایی برای برگذاری نماز ها و تدریس باشد. شیخ لطف الله اقامه نماز جمعه را در مسجد برعهده داشت که در نهایت در سال ۱۰۳۵ هجری قمری مبتلا به بیماری شد و در اصفهان درگذشت.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید