تیک ویلا

قدیمی ترین کافه های تهران

گردشگری

۲۶ شهریور ۱۴۰۱ 335 بازدید
تیک ویلا
کافه های قدیمی تهران

قدیمی ترین کافه های تهران

کافه اوریانت

کافه اوریانت در محله دروازه دولت در سال ۱۳۲۱ توسط جمعی از ارمنی های فعالیت خود را شروع کرد. این کافه همچنان حس و حال قدیمی و خاطره انگیز بودن خود را حفظ کرده است.

منوی این کافه تنهای دارای نوشیدنی و شیرینی است. اوریانت قهوه ترک های مشهور و ویژه ای دارد. از شیرینی های محبوب این کافه میتوان پروک،‌ ناپلئونی و گاتا را نام برد.

میز های کافه اوریانت دونفره و چوبی هستند. تمام وسایل کافه قدیمی هستند و صاحبان این کافه بسیار در نگهداری لوازم کافه دقت به خرج دادند.

آدرس کافه: تهران، خیابان مفتح جنوبی، دروازه دولت، نرسیده به انقلاب، بعد از کوچه موثق

ساعات کاری کافه:‌۸:۳۰ تا ۲۰

شکلات و شیرینی سرای مینیون

کافه مینیون توسط تربو غنوسیان و خانواده ایشان در سال ۱۳۱۳ واقع در خیابان سعدی تهران ساخته شد و شروع به کار کرد. این خانواده اوکراینی بودند. اما به علت انقلاب کمونیستی به ایران مهاجرت کرده بودند.

ابتدا این کافه نانوایی بود و پس از مدتی به شیرینی پزی تبدیل شد. واژه مینیون در زبان فرانسوی به معنی ظریف است.

این کافه دستگاه شکلات سازی خود را از اروپا وارد کردند از این رو شکلات های دست ساز این کافه به شدت پرطرفدار و مشهور است.

آدرس کافه: تهران، خیابان سعدی، نبش خیابان برادران قائدی، پلاک ۶۶۵

ساعات کاری کافه:‌ ۹ تا ۱۹:۳۰

کافه لقانطه

اولین کافه ایران که در سال ۱۲۸۵ تاسیس شد. کافه لقانطه توسط غلامحسین خان مولایی، از دانشجویان ایرانی که در پاریس تحصیل میکرد، در خیابان باب همایون ساخته شد. لقانطه در زبان ترکی عثمانی به معنی کافه است. این کافه در زمان مشروطه به پاتوقی برای روشنفکران بدل شده بود.

داشتن شعبه های مختلف در شهر از نکات جالب توجه این کافه است. شعبه های این کافه در سال ۱۳۰۰ در باغ نظامیه، شعبه دوم (عمارت میرزا آقاخان نوری)، شعبه سوم روبروی میدان بهارستان و بدین ترتیب شعبه چهارم در خیابان لاله زار در کنار سینما مترو پل ساخته شدند.

کافه لقانطه دارای منویی با قیمت های بالا بود که بیشتر مشتری های آن از میان ثروتمندان و نویسندگان و سیاست مداران بود که به کافه آمده و تا نیمه های شب در آنجا خوشگذرانی میکردند.

همچنین اولین سرو بستنی در تهران نیز در این کافه انجام شد. فالوده، قهوه ی قجری و بستنی سنتی زعفرانی پسته ای از محبوب ترین و پر مشتری ترین گزینه های منوی این کافه بودند و هستند.

آدرس کافه: تهران، انتهای خیابان مطهری، بعد از تقاطع خیابان شریعتی، باغ موزه قصر

ساعات کاری کافه: همه روزه جز ۵شنبه ها ۸:۳۰ تا ۲۳:۳۰

کافه نادری

کافه نادری دارای محیطی ساده است که از محبوب ترین کافه های پایتخت به حساب میاید. این کافه از قدیمی ترین و معروف ترین کافه های تهران است که توسط خاچیک مادیکیانس ارمنی در سال ۱۳۰۶ ساخته شد. معماری این کافه به سبک معماری باوهاس آلمان طراحی و اجرا شده است.

در ابتدا یک شیرینی پزی بود و به مرور تصمیم بر این شد که در بالای آن هتل و کافه نیز راه اندازی شوند.

کافه نادری پاتوقی برای نویسندگان، شاعران و روشنفکران بوده است که از جمله آنان میتوان به احمد شاملو، سیمین دانشور، احمد فردید، صادق هدایت، بزرگ علوی و … اشاره کرد. دیواری با نام دیوار مشاهیر در این کافه دیده میشود که عکس های این هنرمندان روی آن نصب شده اند.

یکی از دلایل محبوبیت کافه نادری داشتن منویی متفاوت از بقیه کافه ها بود. در منوی غذایی این کافه میتوان غذایی مثل شاتو بریان، بیفتک، بیف استراگانف و نوشیدنی هایی نظیر قهوه ترک،‌ فرانسه، کافه گلاسه و البته بستنی را نام برد. معروفترین غذای این کافه، شاتو بریان است که پیشنهاد میکنیم حتما آنرا امتحان کنید.

این کافه تقریبا گنجایش ۱۴۰ نفر را دارد.

آدرس کافه: تهران، خیابان جمهوری، ضلع شرقی پل حافظ، نرسیده به چهارراه استانبول پلاک ۵۲۴

ساعات کاری کافه: ۱۰ الی ۱۹

کافه قنادی لرد

کافه لرد

کافه قنادی لرد در نزدیکی کلیسا سرکیس در خیابان ویلا محله کریمخان قرار دارد که از سال ۱۳۴۴ دارای فعالیت است. لرد در زبان ارمنی به معنای خدای بزرگ میباشد. کافه لرد به شیرینی های ارمنی خوشمزه خود معروف است.

پیشنهاد میکنیم اگر از طرفداران تارت، گاتا و پروک هستید حتما به این کافه سر بزنید. در این کافه کنار شیرینی و دسر میتوانید نوشیدنی گرم یا سرد هم سفارش دهید. در کافه لرد چای سرو نمیشود اما قهوه های خوش عطر آن معروف هستند.

یک دختر و پسر ارمنی جوان که اول در کافه فرانسه کار میکردند و بعد نامزدیشان صاحب کافه به آنها اجازه کار نداد و آنها تصمیم به خریداری مغازه ای در خیابان ویلا میگیرند و کافه قنادی لرد را افتتاح کردند.

آدرس کافه: تهران، استاد نجات اللهی،‌ ویلا، نرسیده به خیابان کریمخان زند، پلاک ۸۶

ساعات کاری کافه: ۸:۳۰ الی ۲۱:۳۰

کافه قنادی فرانسه

این کافه در ابتدا یک قنادی بود که در سال ۱۳۴۴ شروع به کار کرد. علت نامگذاری این کافه قنادی یک شیرینی پز خبره فرانسوی با نام ژیلبرت بارو بود که در آن کار میکرد. کافه قنادی فرانسه به سبب موقعیت مکانی اش پاتوقی برای دانشجویان، اساتید و کتاب فروشان منطقه به شمار میاید.

سبک طراحی این کافه – آرت دکو – است که محیطی آرام دارد. منوی این کافه نسبیتا دارای قیمت های پایینی است که نشانه مشتری مدار بودن این کافه است.

کافه قنادی فرانسه در نیم قرن محبوبیت زیادی توسط شیرینی ها، کیک ها و دسر هایش در بین مردم بدست آوره است. از خوشمزه ترین های آنها میتوان لطیفه، ناپلئونی، چیزکیک، تارت میوه، پای آناناس و سیب،‌ نان خامه ای و مافین را نام برد. این کافه همچنین دارای نوشیدنی های سرد و گرم مانند شیرکاکائو، گلاسه، میلک شیک و قهوه است که به صورت بیرون بر میباشند.

آدرس کافه: تهران، خیابان انقلاب، تقاطع وصال شیراز، ضلع جنوب غربی تقاطع پلاک ۱۲۷۲

ساعات کاری کافه: ۹ الی ۲۱

کافه گل رضاییه

کافه گل رضاییه

قطعا یکی از کافه هایی که حس نوستالژی و خاطره انگیز را در تهران دارد، کافه گل رضاییه است. این کافه در میراث فرهنگی به ثبت رسیده است که در سال ۱۳۱۰ توسط گارگنا آوانسیان ( یکی از ارامنه تهران‌ ) در خیابان سی تیر شروع به کار کرد. عزیزلله خوشامن در سال ۱۳۲۴ این کافه را خریداری کرد و امروزه نیز این کافه توسط نوه همان شخص اداره میشود.

کافه گل رضاییه نیز مانند کافه های دیگر به پاتوقی برای هنرمندان و خبرنگاران بدل شده بود که از جمله آنان میتوان به صادق هدایت، فروغ فرخزاد و شاملو اشاره کرد. امروزه نیز کارمندان سفارت ها و هنرمندانی مانند پرویز پرستویی، حامد بهداد و بهرام رادان نیز گاهی به این کافه سر میزنند.

کافه در دو نوبت صبحانه و ناهار فعالیت میکند که منوی صبحانه – صبحانه ساده ایرانی – را شامل میشود و از پیش غذا های محبوب نان و پنیر و گردو وسبزی را میتوان نام برد. غذاهای پرطرفدار این کافه کوفته مخصوص و کتلت روسی میباشند.

این کافه تقریبا برای ۵۰ مهمان گنجایش دارد.

آدرس کافه: تهران، خیابان جمهوری، خیابان ۳۰ تیر، بالاتر از موزه آبگینه پلاک ۱۷۲

ساعات کاری کافه:‌۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰  |‌  ۱۲:۳۰ تا ۱۶

انتخاب هوشمندانه خانه با تیک ویلا

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید