تیک ویلا

نمای شیشه ای ساختمان

طراحی ساختمان

۲۵ شهریور ۱۴۰۱ 379 بازدید
تیک ویلا
نمای شیشه ای ساختمان

نمای شیشه ای ساختمان

نمای شیشه ای

نمای شیشه ای امروزه توجه زیادی ازمردم را به خود جلب کرده و جزء نما های مدرن به حساب می آید. استفاده از شیشه به عنوان یک متریال جزء لاینفک هر ساختمان محسوب می‌گردد.

  وقتی که سازه ای با حداقل 60 درصد شیشه پوشیده شده باشد در این صورت نمای آن را شیشه ای می نامند. استفاده از شیشه در نما علاوه بر زیبایی حداکثر روشنایی روز را فراهم می نماید.

نمای شیشه ای در ساختمان های مسکونی خیلی کم مورد استفاده قرار میگیرد ، در حالی که این نما در ساختمان های اداری و تجاری از محبوبیت بالایی برخوردار است.

زمانی که بخواهند این نوع نما را در ساختمان های مسکونی اجرا کنند معولا آن را با سنگ و ترمووود ترکیب میکنند تا به زیبایی ساختمان بی افزایند. همچنین شیشه عایق و کنترل کننده بسیاری از صدا هاست.

در این مقاله انواع نما شیشه ای و معایب و مزایای آن ها را بررسی خواهیم کرد.

انوع نمای شیشه ای

نمای شیشه ای فریم لس(Frame less):

نمای فریم لس یکی از پر کاربرد ترین نماهای ساختمان است که آب بندی ، زیبایی ، نصب و بارگذاری مناسب را به صورت یکجا ارائه میدهد. در این سیستم سطح بیرونی نما به صورت شبکه بندی زیر سازی شده و پروفیل های آلومینیومی فریم نما روی این شبکه بندی قرار میگیرد.

در این نما قاب های آلومینیومی نگهدارنده شیشه بر روی یک فریم فولادی نصب و فیکس میشود. این نما طوری است که فریم فولادی حائل قاب های آلومینیومی از بیرون دیده نمیشود.

یکی از مزیت های نمای شیشه ای فریم لس میتوان به آسانی تعویض شیشه ها ، ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه ، امکان استفاده از رنگ های متفاوت در نما ، عملکرد مستقل از هم فریم ها در هنگام زلزله اشاره نمود.

به دلیل وجود لاستیک های آب بندی و هوا بندی در فریم های این نما باعث شده تا عایق مناسبی باشد.همچنین در این نما پنجره های باز شده قابل رویت نمی باشد  همین امر سبب شده تا طرفداران زیادی پیدا کند.

دیوار پرده ای با نمای شیشه ای کرتین وال(curtain wall):

ابن نما یک سیستم پوشش دهنده بیرونی ساختمان می باشد. این نما جزء نما های مدرن به حساب می آید که با پروفیل های آلومینیومی به عنوان سازه و لاستیک های هوابندی و آب بندی و اتصالات نصب است. ضخامت شیشه های دوجه داری که در این نما مورد استفاده قرار میگیرد از 20 تا 40 میلیمتر است.

این نما با پروفیل های آلومینیومی معروف به مولیون ، توسط براکت های مخصوص با جوش کاری به ساختمان متصل میشود و بعد از آن پروفیل هایی عمودی به نام ترنزوم ، توسط لقمه های مخصوص بر روی پروفیل های عمودی قرار گرفته و نصب میگردد.

یکی از مزیت های دیوار پرده ای یا نمای کرتین وال این است که به جز جرم خود هیچ با اضافه ای از سازه را حمل نمیکند. این دیوار برای مقاوت ساختمان در برابر فشار ناشی از باد ، نیروی زمین لرزه و آب و هوای بیرون محاسبه و طراحی میگردد.

 

نمای شیشه ای اسپایدار:

با گسترش سبک های مدرن در ساختمان ، نمای شیشه ای اسپایدر با حداقل میزان استفاده از فلزات و فریم ها بالاترین سطح ایمنی را فراهم میسازد.

نمای اسپایدر به نوع مدرن کرتین وال گفته میشود که در آن شیشه ها به وسیله اتصالات نقطه ای به سازه وصل میشود. کاربرد این نما در ساختمان های اداری و تجاری ست و هیچ کدام از شیشه ها به صورت عمودی یا افقی دیده نمیشود.

در طراحی این نما از شیشه های لمینت شده که شامل دو لایه شیشه سکوریت 6 میلیمتری فلوت است و در لایه طلقی1/50 میلیمتر و در بین دو شیشه سکوریت قرار میگیرد.

نمای شیشه ای اسپایدر به صورت قطعات چنگک مانند وجود دارند که شیشه های نمارا در کنار یکدیگر نگه میدارد. در ین نما تمامی ستون ها و قطعات نگهدارنده شیشه ها به طور کامل نمایان هستند و به همین دلیل از زیبایی خاصی نسبت به بقیه نما های شیشه ای برخوردار است.

در نمای اسپایدر ستون ها نیز میتوانند به صورت شیشه ای پیاده سازی شوند و این طراحی سبب افزایش شفافیت نما میشود. به طور کلی نمای اسپادار داری ساختار سازه ای متفاوت از سیستم های سازهای کابلی ، شیشه ای و فلزی میباشد که با توجه به کابری ساختمان از آن ها استفاده میکنند.

انواع مختلف سازه های:

سازه نگهدارنده اسپایدر میتواند خرپا ، کابل یا سیستم های متنوع دیگر باشد که به آن میپردازیم.

اسپایدر کابلی

در این روش سازه ای از کابل به صورت تور و کراس یا خرپا که وظیفه تحمل بار و انتقال آن به تکیه گاه را بر عهده دارد. ویژگی این نما به طراحی و زیبایی منحصر به فرد آن می باشد. محاسبه و طراحی و پیاده سازی این نوع سازه کمی پیچیده تر از سازه های دیگر میباشد و تولید قطعات آن در ایران هنوز صورت نگرفته و بیشتر در ترکیه و آمریکا تولید میشوند.

اسپایدر با سازه خرپای فلزی

در این روش خرپای فلزی جهت تحمل بار مرده و دینامیکی طراحی شده و اسپاید ها با پیچ یا جوش بر روی این سازه ها نشسته و بار را منتقل میکند. محاسبه و طراحی این سازه بسیار ساده است و تولید این خرپا نیز به سرعت صورت میگیرد.

مزایا و معایب نمای اسپایدر:

مزایا:

  • وزن کم قطعات و اتصالات
  • شفافیت یکپارچه نما
  • تنوع سیستم‌های زیرمجموعه نمای اسپایدر
  • امکان اجرا سطوح پیچیده بدون نیاز به فرم دهی سازه
  • مقاومت در برابر نیروی زلزله از طریق امکان حرکت پنل‌های شیشه در روتل ها
  • سادگی جزئیات اجرا

معایب:

  • نیاز به محاسبات سازه و کنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستم‌های مشابه مانند کرتین وال که نرم افزار ساده محاسباتی دارند
  • نیاز به کنترل مداوم جهت اجرای صحیح آب‌بندی
  • دیتیل پیچیده بازشو
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید