برای خرید یا اجاره هر خانه ای نیازمندیم که یکسری قواعدی را درنظر بگیریم،که رعایت این قوانین سبب آسایش و راحتی شما میشود.اگر هنگام خرید مسکن به این موارد توجهی نداشته باشید ممکن است که بعد ها مشکلاتی برای شما به وجود بیاید.در ادامه به برخی از مهمترین این نکات ها میپردازیم.
انتخاب مناسب محله
از ابتدایی ترین این نکات انتخاب محله ای است که میخواهید در آنجا خانه خریداری کنید.باید در نظر داشته باشید،محله ای که انتخاب کرده اید از نظر سر و صدا و شلوغی ها،کوچه ها،همسایه ها،دسترسی به مغازه ها و امکانات رفاهی و وسایل نقلیه در چه وضعیتی قرار دارند.
1.کوچه ها
هنگام بازدید از خانه ها برای خرید باید توجه داشته باشید که کوچه ای که خانه در آن واقع شده باریک و تنگ نباشد و هنگام عبور و مرور به مشکل بر نخورید.این مسئله هنگام اسباب کشی و جا به جایی وسایل خانه بسیار اهمیت دارد پس دقت لازم را در این مورد داشته باشید.
2.آرامش و آسایش
هنگام بازدید خانه مورد نظر به جمعیت محله ، سر و صدای حاکم بر آن و رفت آمد ها توجه زیادی داشته باشید.زیرا اگر آن محله ، محله ای پرجمعیت و شلوغ باشد، سر صدا ها باعث آزار و اذیت شما میشود و دیگر آرامش نخواهید داشت.
3.همسایه خوب
یکی دیگر از مهترین این نکات داشتن همسایه خوب و بی حاشیه است که تاثیر بسیار زیادی بر آرامش ما دارد.برای آگاهی از این موضوع، هنگام بازدید از خانه حتما پرس و جو های لازم را انجام دهید.
4.امکانات رفاهی و دسترسی به وسایل عمومی و نقلیه
هنگامه انتخاب محله برای خرید خانه حتما دقت داشته باشید که به وسایل عمومی و نقلیه نظیر: اتوبوس، تاکسی و…،مغازه های سوپر مارکت، نانوایی ها و پروتئینی ها، ادارات آب، برق، گاز … و بانک ها به راحتی دسترسی داشته باشید.
بررسی وضعیت ساختاری ساختمان
یکی دیگر از نکات خرید خانه بررسی وضعیت عمومی خانه است که بسیار اهمیت دارد.
1.عرض راه پله و درب ورودی ساختمان
حتما هنگام بازدید به این موارد توجه داشته باشید،که هنگام اسباب کششی و جابه جایی وسایل منزل از جمله یخچال با ابعاد بزرگ به مشکل بر نخورید.
عرض ورودی ساختمان باید بیشتر از 120سانتی متر باشد.عرض راه پله نیز باید حداقل 100سانتی متر باشد تا عبور و مرور آسان تر باشد.
2.کنتور های برق و گاز
مطمئن شوید که کنتور ها جدا از یک دیگر باشند.
3.سیستم گرمایش و سرمایش
حتما قبل از خرید خانه وسایل گرمایشی و سرمایشی خانه را تست کنید و از سالم بودن آنها مطمئن شوید.کولر های گازی و رادیاتور ها و یا سیستم گرمایش از کف وسایل بهتری هستند اما بسیار هزینه های بالایی دارند.اگر ساختمان مجهز به این امکانات نبود و به جای این وسایل دارای کولر آبی و بخاری بود بود حتما از سالم بودن مجاری آن اطمینان حاصل کنید.
از موتور خانه یا شوفاژخانه بازدید کنید و مطمئن شوید که به درستی کار میکنند و دارای سیستم تهویه هوای مناسب و اعلام حریق باشند، و هرچه سیستم سرمایش و گرمایش جدید تر و به روز تر باشد به نفع شماست.
4.داشتن بالکن
بالکن یک آپشن مفیدی محسوب میشود و مانند یک حیاط کوچک میتوان از آن استفاده کرد.
5.مناسب ترین طبقات در آپارتمان
بهترین طبقات در آپارتمان ها طبقات میانی میباشند و بد ترین طبقات،طبقه های اول و آخر میباشند.طبقات اول امنیت کمتری نسبت به بقیه طبقه ها دارند و محل رفت و آمد هستند.
طبقه های آخر آپارتمان ها نیز مناسب نیستند زیرا بیشتر در معرض گرما قرار میگیرند و اگر در مواقعی که آسانسور ساختمان به مشکل بخورد باید از پله ها رفت و آمد کرد.
6.تعداد واحد ها در هر طبقه
هرچه تعداد واحد ها در هر طبقه کمتر باشد آرامش و آسایش و آسودگی شما بیشتر خواهد بود.تعداد واحد های مطلوب بین 15 تا 30 عدد است،که البته اصولی آن این است که هر طبقه دارای یک واحد باشد.
7.پارکینگ
همچنین مطمئن شوید خانه ای که از آن بازدید میکنید پارکینگ مناسبی داشته باشد.فضای پارکینگ در جابجایی ماشین ها بسیار تاثیر دارد،به طوری که هرچه فضای آن آزاد تر و باز تر باشد جابجایی و پارک کردن ماشین ها آسان تر خواهد بود.
اگر درب ورودی پارکینگ دارای ریموت کنترل از راه دور باشد باعث راحتی شما میشود.
8.انباری
سعی کنید خانه ای که برای خرید انتخاب میکنید انباری داشته باشد،زیرا وجود انباری به شما کمک میکند تا وسایلی را نیاز ندارید و بسیار جاگیر هستند یا نمیخواهید آن هارا داخل خانه نگهداری کنید،درون انباری قرار دهید.
9.درب و پنجره ها
هچنین به در و پنجره ها توجه کنید که عایق سرما و گرما و صدا باشند.
10.دیوار های خانه
دیوار های خانه اگر رنگ شده باشند بهتر است.اما اگر کاغذ دیواری شده بودند یا با دیوار پوش،پوشیده شده اند بهتر است که از جنس و کیفیت آنها مطمئن شوید،زیرا اگر کیفیت مناسبی داشته باشند در تمیز کردن آن ها راحت تر خواهید بود و بدون آسیب دیدگی میتوان تمیزشان کرد.
اگر دیوار ها با رنگ روغنی رنگ آمیزی شده باشند خیلی بهتر است و قابل شستو شو هستند.
12.آشپزخانه
از آنجایی که خانم های خانه دار بیشتر وقت خود را داخل آشپز خانه می گذرانند،باید توجه داشته باشید که آشپز خانه نور گیر خوبی داشته باشد،جای وسایلی مانند گاز،یخچال،ماشین لباس شویی،ماشین ظرف شویی و …،به خوبی تعبیه شده باشند.
حواستان به کابینت های موجود در آشپز خانه باشد که به درستی و اصولی کار گزاری شده باشند.کابینت هایی با جنس mdf از استحکام بالایی بر خوردارند و زیبایی بیشتری نسبت به بقیه کابینت ها دارند.
13.کفپوش ها
اگر جنس کفپوش ها پی وی سی،سنگ یا سرامیک باشد بهتر است؛ زیرا در مقابل آسیب ها مقاوم ترند.
14.لوله های فاضلاب
این لوله ها بهتر است که از جنس لوله پولیکا و چدن باشند تا احتمال آسیب به آنها کمتر باشد.
15.شیرآلات
شیرآلات را چک کنید که سالم باشند و دارای شکستگی نباشند.
16.پله ها
ابعاد پله ها باید استانداد باشد تا باعث کاهش حوادث و خطرات برای کودکان و سالمندان شود.عرض یک پله استاندارد حداقل 30 سانتی متر و ارتفاع آن باید حداقل 18 سانتی متر باشد.